Garnalen in kokossaus recept uit de Indonesische keuken Sambal Goreng Oedang

Garnalen in kokossaus recept uit de Indonesische keuken

Garnalen in kokossaus recept uit de Indonesische keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr gamba gepeld
– 2 bosjes bosui fijngesneden
– 1 theelepel ketoembar
– 5 sjalotten fijngesneden
– 3 teentjes knoflook fijngesneden
– 5 kimiri noten
– 1 theelepel trassi
– 5 rode pepertjes fijngesneden
– 1 theelepel djahé
– 1 dl olie
– 2 eetlepels tamarinde
– 1 sereh stengel fijngesneden
– 2 limoenblaadjes
– 2 rijpe tomaten
– 1 blikje kokosmelk
– 2 dl water
– 1 theelepel djahé
– zout

Garnalen in kokossaus recept uit de Indonesische keuken

Bereiding:
Meng de sjalotten, knoflook, kemiri,trassi en de pepers in een vijzel en stamp er een gladde pasta van. Haal de pasta uit de vijzel en meng er de djahé, ketoembar en de sereh door.Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de kruidenpasta2 minuten aan. Voeg het water, tamarinde, limoenblad en de tomaat toe en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes door pruttelen. Voeg dan de kokosmelk en de gamba´s toe en laat de gamba´s zachtjes gaar worden.Voeg op het laatste moment de bosui toe en smaak af met zout.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise kookworkshop volgen
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept