Garnalen in kokossaus recept uit de indonesische keuken sambal goreng oedang

Ingrediënten

500 gr gamba gepeld
1 bosje bosui fijngesneden
1 theelepel ketoembar
5 sjalotten fijngesneden
teentjes knoflook fijngesneden
5 kimiri noten
1 theelepel trassi
5 rode pepertjes fijngesneden
1 theelepel djahé
olie
2 eetlepels tamarinde siroop
1 sereh stengel fijngesneden
2 limoenblaadjes
3 dl kokosmelk
1 theelepel djahé
zout

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Garnalen in kokossaus recept uit de Indonesische keuken

Meng de sjalotten, knoflook, kemiri, trassi en de pepers in een vijzel en stamp er een gladde pasta van. Haal de pasta uit de vijzel en meng er de djahé, ketoembar en de sereh door.Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de kruidenpasta2 minuten aan. Voeg het water, tamarinde en de limoenblad toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat dit 5 minuten zachtjes door pruttelen. Voeg dan de kokosmelk en de gamba´s toe en laat de gamba´s zachtjes gaar worden.Voeg op het laatste moment de bosui toe en smaak af met zout.