Garnalen beignets bolinhos de camarao

Ingrediënten

1 ui fijngesneden
2 eetlepels boter
500 gr gekookte en gepelde garnalen
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2,5 dl melk
2 eetlepels aardappelzetmeel aangemaakt met 2 eetlepels water
2 eieren
2 eidooiers
1 kopje water
paneermeel
olie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

garnalen beignets naar Portugees recept

verwarm de boter in een pan en bak de uien kort aan. Voeg de garnalen, tomatenpuree en het water toe en laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen. Haal dan de staafmixer door de massa en draai fijn. Voeg de melk en de aangemaakte aardappelzetmeel toe en breng dit onder voortdurend roeren aan de kook. Zet het vuur nu lager en laat de saus onder voortdurend roeren indikken tot een stevige massa. Neem de pan van het vuur voeg de eidooiers en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Stort de massa in een kom en laat dit afkoelen. Maak van dit mengsel balletje ter grote van een 2 euro munt ( knijp het teveel aan vocht goed uit). Paneer de balletjes in de losgeklopte eieren en het paneermeel. Bak de balletjes in het olie;