Garem recept de smaakmakers van de romeinen vislikeur

Ingrediënten

1 hele makreel ( zonder de ingewanden)
3 stuks grote sardine vuil ( met ingewanden)
6 stuks ansjovis vuil ( met ingewanden)
1 eetlepel gedroogde dille
2 eetlepel gedroogde koriander
1 eetlepel gedroogde venkelzaadjes
1 eetlepel gedroogde mint
10 gekneusde peperkorrels
1 eetlepel gedroogde oregano
500 gr zout
Knijper voor op je neus!

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

garem recept de smaakmaker van de romeinen vislikeur

Snij de vis in kleine stukjes.Leg op de bodem van een plastic emmer de gedroogde kruiden en de peperkorrels.Leg hier bovenop de vis en bedek dit met het zout druk de deksel op de emmer en zet weg op een warme plek.( Dit mengsel moet gaan broeien)Roer het mengsel na 4 dagen eens goed door , vergeet de knijper op je neus niet en sluit weer af met de deksel. ( als het goed is dan fermenteert de vis nu)Haal na 4 dagen weer de deksel eraf en roer nogmaals goed door. ( zorg wel steeds dat het op een warme plek staat)Na 10 dagen moet de garum klaar zijn. Zet een knijper op je neus en filter het mengsel door een zeef met een koffiefilter.