Garam masala een smaakmaker van Noord Indiase curry gerechten

Garam masala een smaakmaker van Noord Indiase curry gerechten

Garam masala is een kruidenmengsel dat Indiase gerechten pit geeft. Het is een smaakmakers en onmisbaar in een aantal Noord Indiase currygerechten. Er zijn veel verschillende recepten van in omloop en je kunt dit mengsel ook evt in de winkel kopen. De meeste mensen in India maken hun eigen garam masala mengsel , het recept wordt  van generatie op generatie doorgegeven. garam masala wordt gemaakt van verschillende droog geroosterde specerijen. In een garam masala mengsel kom je oa komijn, korianderzaad, gember, karwijn, zwarte peper, kardemon, kruidnagel, nootmuskaat, kaneel, laurier en amchoorpoeder tegen. Het wordt in kleine hoeveelheden aan de gerechten toegevoegd om deze op een mooi subtiele manier smaak te geven.


Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Garam masala een smaakmaker van Noord Indiase curry gerechten

ingredienten

10 st kruidnagel
3 laurierbladeren
Zaadjes van 3 groene kardemonpeulen
Zaadjes van 4 zwarte kardemonpeulen
1 tl karwijzaad of komijnzaad
15 zwarte peperkorrels
½ tl nootmuskaatpoeder
½ theelepel kaneelpoeder

 

Werkwijze

Verhit een Tefal pan op laag vuur en rooster de  kruidnagel, kardemonpeulen, karwijnzaad en de peperkorrels onder voortdurend bewegen kort aan. Haal de ingrediënten dan uit de pan en doe deze in een vijzel. Stamp dit tot een poeder en voeg dan kaneelpoeder en de nootmuskaatpoeder toe. Laat dit mengsel goed afkoelen en bewaar het in een afgesloten weckpot.