Ganzenbout met sinaasappel in noilly prat saus

Ingrediënten

500 gr ganzenbout
5 st sjalotten fijn gesneden
4 teentjes knoflook fijn gesneden
sap van 2 st sinaasappels
rasp van 1 sinaasappel
olijfolie
2,5 dl Nouilly prat
2,5 dl kippenbouillon
150 gr zwarte olijven zonder pit doormidden gesneden
1 eetlepel honing
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Ganzenbout met sinaasappel in Noilly prat saus

Doe de gans samen met de rasp en het sap van de sinaasappel in een kom en marineer hier de gans mee ( 20 minuten). Dep dan de gans droog ( bewaar de marinade) en bak de gans in olijfolie kort aan. Voeg dan de sjalotten , knoflook, overgebleven marinade, olijven en de honing toe en bak dit kort mee. Blus af met de Nouilly prat en de bouillon dek de pan af met een deksel en stoof de bouten in 20 minuten zachtjes gaar.