Gamba’s met ananas en rijst arroz con camarones y pina

Ingrediënten

500 gr gamba’s schoongemaakt
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 rode paprika fijngesneden
1 verse ananas in kleine blokjes gesneden
2 st rode peper fijngesneden zonder het zaad 200 gr rijst
6 dl kippenbouillon
1/3 bosje koriander fijngesneden
1 theelepel annatto poeder
Sap van 2 limoenen
1 theelepel tabasco
olijfolie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, peper, paprika en ui kort aan. Voeg dan de rijst toe en bak deze kort mee. Voeg dan de bouillon en de annatto poeder toe en breng dit aan de kook. Dek de pan af met een deksel en kook de rijst bijna gaar. Voeg dan de ananas en de garnalen toe en kook de rijst verder gaar. Zet dan het vuur uit en laat de rijst nastomen met de deksel op de pan. Voeg dan de koriander toe en breng op smaak met limoensap, zout, peper en tabasco.