Gamba’s in rode curry chuchi koong

Ingrediënten

350 gr gamba s schoongemaakt
1 eetlepel gedroogde garnalen
3 eetlepels rode curry pasta
2 dl kokosmelk
1 dl kippenbouillon
2 eetlepels suiker
4 eetlepels thaise vissaus
4 limoenbladeren fijngesneden
1 pakje mini aubergine
Sap van een limoen
15 Thaise basilicumblaadjes geplukt
1/5 bosje koriander blaadjes geplukt

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Gamba’s in Thaise rode curry saus met mini aubergine

Doe de gedroogde garnalen in een vijzel en stamp deze fijn. Verhit olie in een pan en bak de garnalen en de rode currypasta kort aan. Voeg dan de gamba’s toe en bak deze kort mee. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de gamba’s zachtjes gaar worden. Zet dan het vuur uit breng de gamba’s in Thaise rode curry op smaak en roer er de kruiden doorheen. Recept voor rode curry

Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop