Gamba tapas recept in walnotensaus gambas con salsa de nueces

Ingrediënten

300 gr gamba’s schoongemaakt
150 gr walnoten gepeld en fijngesneden
1 grote ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 tl gerookte paprikapoeder ( pimenton de la Vera)
4 tomaten zonder het velletje in stukjes gesneden
1 dl witte wijn
2 dl kippenbouillon
2 laurierblaadjes
1 tl oregano
olijfolie
Zout en peper

Tapas kookworkshop

Tapas kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Gamba’s in een saus van walnoot en paprika Spaans recept

Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en de knoflook kort aan.Voeg dan de tomaten, laurier, oregano , walnoten en de gerookte paprikapoeder toe en bak dit kort mee.Blus af met de witte wijn en kippenbouillon en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en laat dit 10 minuten zachtjes inkoken.Draai dan de saus glad met behulp van een keukenmachine en breng op smaak met zout en peper.Verhit olijfolie in een pan en bak de gamba’s bijna gaar serveer met de walnotensaus