Gamba met petai bonen recept uit de indonesische keuken

Ingrediënten

50 gr Petai bonen
400 gr gamba’s
2 grote ui in ringen gesneden
Zout
olie
4 sjalotten fijngesneden
4 teentjes knoflook fijngesneden
2 kemiri noten fijngesneden
1 theelepel trassi
2 rode pepers in ringen gesneden
2 theelepels suiker
Sap van 1 limoen

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Gamba met Petai bonen recept uit de Indonesische keuken

Verhit de olie in een pan en  bak hierin de sjalotten, kemiri,  pepers, knoflook en de trassi kort aan.Voeg dan de ui toe en bak deze 20 seconden mee.Voeg  de bonen en de  garnalen  toe en bak alles gaar.Haal dan de pan van het vuur  en voeg  suiker, limoensap en het zout toe en serveer in een mooie kom.