Gamba met Petai bonen recept uit de Indonesische keuken

Gamba met Petai bonen recept uit de Indonesische keuken

Gamba met Petai bonen recept uit de Indonesische keuken

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 50 gr Petai bonen
– 400 gr gamba’s
– 2 grote ui in ringen gesneden
– Zout
– olie
– 4 sjalotten fijngesneden
– 4 teentjes knoflook fijngesneden
– 2 kemiri noten fijngesneden
– 1 theelepel trassi
– 2 rode pepers in ringen gesneden
– 2 theelepels suiker
– Sap van 1 limoen

Gamba met Petai bonen recept uit de Indonesische keuken

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en  bak hierin de sjalotten, kemiri,  pepers, knoflook en de trassi kort aan.Voeg dan de ui toe en bak deze 20 seconden mee.Voeg  de bonen en de  garnalen  toe en bak alles gaar.Haal dan de pan van het vuur  en voeg  suiker, limoensap en het zout toe en serveer in een mooie kom.

 

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept