Galanga dressing de smaakmaker uit Cambodja

Ingrediënten

100 gr galanga ( laos )
2 theelepels vissaus
3 theelepels palmsuiker
2 steentjes knoflook
1 theelepel zout
2 theelepels vissaus
1 theelepel palmwijnazijn
2 eetlepels limoensap
2 dl water

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Schil de galanga en snij de galanga in kleine stukjes. Doe de stukjes galanga dan in de vijzel en stamp de stukjes tot pulp. Giet de pulp dan door een zeefje en vang het galangavocht op. Maak de knoflook schoon snij deze in kleine stukjes en voeg deze aan het galanga sap toe.  Meng er dan de palmsuiker, zout, vissaus, palmazijn en limoensap door en roer goed door.  Als de galanga dressing  goed gemengd is  voeg dan het water toe. Deze galanga dressing kun je afgedekt in de koelkast minimaal een week bewaren.