Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Cambodjaans » Galanga dressing de smaakmaker uit Cambodja
Galanga dressing de smaakmaker uit Cambodja
Ingrediënten
100 gr galanga ( laos )
2 theelepels vissaus
3 theelepels palmsuiker
2 steentjes knoflook
1 theelepel zout
2 theelepels vissaus
1 theelepel palmwijnazijn
2 eetlepels limoensap
2 dl water
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
Schil de galanga en snij de galanga in kleine stukjes. Doe de stukjes galanga dan in de vijzel en stamp de stukjes tot pulp. Giet de pulp dan door een zeefje en vang het galangavocht op. Maak de knoflook schoon snij deze in kleine stukjes en voeg deze aan het galanga sap toe. Meng er dan de palmsuiker, zout, vissaus, palmazijn en limoensap door en roer goed door. Als de galanga dressing goed gemengd is voeg dan het water toe. Deze galanga dressing kun je afgedekt in de koelkast minimaal een week bewaren.
Ook lekker:
Zeeduivel tapas gestoofd in sherry met paprika ui en knoflook rape al jerez
Ganzenlever terrine recept seinpost zelfgemaakt
In hazelnootboter gebakken hollandse asperge
Mosselsoep recept uit galicische sopa de mejillones
Wortelsoep met groene bonen okra en pindakaas uit de keuken van zuid afrika indlangala
Alikruiken in peterselie limoensaus naar spaans recept
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































