Gado gado van de BBQ met gerookte pindasaus

Ingrediënten

200 gr Kousenband
1 kleine spitskool
½ bos bospeen
½ bakje alfalfa
2 eieren
Seroendeng
Gefrituurde uitjes
Emping
Pindasaus
Rookolie of gerookte amandelen fijngestampt
Kleine bakvorm voor het ei

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Maak de pindasaus zoals omschreven in het recept en voeg op het laatste moment wat rookolie of gerookte amandel poeder toe naar smaak. Breek de eieren boven de bakvorm. Maak de kousenband schoon door er de boven en onderkant vanaf te halen maar snij de kousenband niet doormidden. Snij de spitskool in vier stukken. Verwijder met een dunschiller de buitenkant van de bospeen. Pak de kousenband en leg de boontjes netjes naast elkaar. Leg er dan een knoop in. Rooster de kousenband samen met de spitskool, bospeen en de eieren gaar op de BBQ. Als de groenten en de eieren gaar zijn haal ze dan van de BBQ en leg deze op een mooi bord. Giet er wat van de pindasaus over en garneer af met alfalfa, seroendeng emping en de gefrituurde uitjes.