Frittata van kersentomaatjes, ricotta en serranoham

Ingrediënten

150 gr cherrytomaatjes door de helft gesneden
6 eieren
6 eetlepels slagroom
3 eetlepels gemalen Parmezaanse kaas
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepel basilicum blaadjes
Zout en peper
1 ui in dunne ringen gesneden
6 plakjes serranoham
100 gr ricotta

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Frittata van kersentomaatjes ricotta en serranoham

Halveer de tomaatjes en bestrooi ze met een beetje zout en peper en laat dit 5 minuten intrekken.Doe de eieren, room, Parmezaanse kaas en wat peper in een kom en klop dit  met een garde door.Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien op laag vuur kort aan.Giet het ei mengsel in de pan en leg hierop de tomaatjes, ricotta en de serranoham.Laat op een zacht vuur het mengsel in +/- 15 minuten gaar worden.(gebruik evt een deksel op de pan).Haal de frittata uit de pan en leg deze op een schaal.Garneer al met basilicum .