Frittata met chorizo zoet aardappel manchego en in balsamico gekarameliseerde ui

Ingrediënten

10 eieren
1 dl room
150 gr fijngesneden sjalotten
1 teentje knoflook fijn gesneden
80 gr chorizo in plakjes gesneden
1 gepofte rode paprika in blokjes gesneden
1 theelepel pimenton de la verra
100 gr zoete aardappel in blokjes gesneden en beetgaar gekookt
zout en peper
100 gr manchego kaas in stukjes gesneden
25 gr suiker
2 eetlepels water
1 dl balamico
olijfolie
roomboter

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Frittata met zoete aardappel manchego en balsamico uitjes

Verhit de olijfolie in een pan en bak de sjalotten en de knoflook kort aan. Voeg dan de suiker toe en laat dit langzaam karamelliseren. Blus af met de balsamico en kook dit tot de helft in. Zet dan het vuur uit en laat het sjalottenmengsel goed koud worden. Breek de eieren in een kom en mix dit samen met de room, pimenton de la verra wat zout en peper. Smelt de roomboter oplaag vuur in een tefalpan en giet er dan het eiermengsel op. Verdeel dan de chorizo, paprika, aardappel, manchego kaas en het sjalot mengsel over de eieren en bak de fritatta langzaam gaar.