Frambozen cupcakes met frambozen-yoghurtijs

Ingrediënten

10 koekjes (digestive, rol 400 g)
1 bakje frambozen (150 g)
50 g roomboter, gesmolten
75 g suiker + 2 el voor de frambozenpuree
4 pakjes roomkaas (a 100 g)
3 eieren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Frambozen cupcake met frambozen yoghurt ijs lekker zomers dessert

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verdeel de cakevormpjes over de muffinvorm. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Voeg de boter toe en verdeel het mengsel over de vormpjes. Druk met je vingers aan tot een gladde bodem en zet weg in de koelkast. Pureer de frambozen in de keukenmachine en voeg 2 el suiker toe. Klop met een mixer in een kom de roomkaas los met de 75 g suiker en 1 mespunt zout. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de roomkaas. Klop de eiwitten stijf en spatel deze er luchtig door. Schep op elke bodem 1 el frambozenpuree en verdeel de roomkaas erover. Schep hierop met een theelepel weer 3 druppels frambozenpuree en draai hiervan rode krullen met een satéprikker.Bak de cupcakes in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar. Laat helemaal afkoelen tot kamertemperatuur en zet in de koelkast.Serveer koud met 1 of 2 kleine bolletjes frambozen yoghurt ijs en lekker sterk bakje koffie.