Filipijnse soep van rijst met kippendijenvlees saffraan en gember

Ingrediënten

50 gr kippendijen vlees in stukken van 2 bij 2 cm gesneden
2 ltr water
3 sjalotten fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 el verse gember geraspt
150 gr Lang grain rice bv uncle bens
2 el vissaus
2 el lichte soja saus
3 stuks bosui fijn gesneden
2 stuks limoen in partjes gesneden
1 zakje saffraanpoeder
Peper uit de molen
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Filipijnse soep van rijst met kippendijenvlees saffraan en gember

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en knoflook kort aan. Voeg dan de gember toe en bak deze kort mee. Voeg dan de rijst toe zet het vuur iets lager en bak de rijst op laag vuur mee totdat deze goudbruin is. Blus de rijst dan af met het water en breng alles aan de kook. Voeg dan het kippendijenvlees toe zet het vuur lager en kook de rijst met de kip in 20 minuten zachtjes gaar. Als de rijst gaar is breng de soep dan op smaak met de vissaus, sojasaus en peper uit de molen. Serveer de soep in kommen en garneer af met wat saffraanpoeder en de bosui. Serveer de partjes limoen apart bij de soep.

In de Mexicaanse en Colombiaanse keuken hebben ze van deze Comfort food ( Arroz Caldo Con pollo) verschillende versies van deze soep. In de Colombiaanse versie van deze soep zijn de ingrediënten die gebruikt worden anders dan de Mexicaanse versie van deze soep. De hoofdbestanddelen zoals de kip en de rijst zitten in alle versies van deze soep.