Empanada van rundvlees met bakbanaan empanada de carne con platano

Ingrediënten

1 recept Pastechi deeg
500 gr stooflappen in kleine blokjes gesneden en gaar gestoofd
3 eetlepels zonnebloemolie
1 ui fijngesneden
1 rode paprika in klein blokjes gesneden
1 rode peper in stukjes gesneden zonder het zaad
3 teentjes knoflook fijngesneden
3 trostomaten fijn gesneden
1 theelepel zout
1 eetlepel gemalen komijn
1 eetlepel gerookte paprika poeder
1 eetlepel tomatenpuree
1 bakbanaan in kleine blokjes gesneden en even gefrituurd

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Voor de Vulling

Verhit de olie in een pan en bak de knoflook, ui, peper en de paprika kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan de rest van de ingrediënten toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de massa inkoken totdat er bijna geen vocht meer in zit. Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper.

Voor de Empanada

Rol het deeg uit tot het ongeveer 1/2cm dik is. Steek met een ronde steker het deeg uit zodat je rondjes uit het deeg krijgt. Maak de rondjes nog iets platter door er stevig op te drukken. Vul de deegrondjes met een theelepel van de vulling en druk hier wat gefrituurde bakbanaan in. Bestrijk de randjes van de cirkel met wat water en vouw het deeg dubbel. Druk de randjes goed aan met een vork: Frituur de empanada in olie van ongeveer 175 graden totdat ze goudkleurig zijn. Het recept voor het Pastechi deeg.