Eendenmossel recept gekookt percebes cozinhado

Eendenmossel recept gekookt percebes cozinhado

Wel eens gezien op de lokale markt in Portugal de eendenmossel of op zijn Portugees Percebes cozinhado? Het is een bijzonder diertje met een nogal bijzonder uiterlijk. Als je de eendenmossel de eerste keer tegenkomt dan denk je niet snel dat dit een van de lekkerste schaaldieren is die je kunt eten. Het beestje is maar een aantal maanden per jaar verkrijgbaar en ziet er een beetje uit als iets van een ander planeet. Aan de bovenkant zit een harde schelp maar dat is niet hetgene dat de eendemossel bijzonder maakt. Het gaat om het zwarte steeltje dat eronder zit. Na het koken moet je dit pellen en qua smaak doet het een beetje denken aan Hollandse garnalen. In dit filmpje kun je zien dat het nogal een uitdaging is om de eendenmossel te oogsten.


Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Eendenmossel recept gekookt percebes cozinhado

ingrediënten

500 gr eendenmosselen
1 eetlepel zout
2 ltr water

Bereiding

Doe het water met het zout in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de eendenmosselen toe en kook deze op in 5 minuten gaar.