Eendenborstfilet met jackfruit en steranijs naar vietnamees recept

Ingrediënten

500 gr tamme eendenborstfilet
10 sjalotten fijn gesneden
3 teentjes knoflook fijn gesneden
3 eetlepels vissaus
2 rode uien fijn gesneden
15 st gedroogde paddenstoelen
1 rode chilipeper zonder de zaadjes in kleine ringetjes gesneden
2 stuks steranijs
5 dl kippenbouillon
250 gr jackfruit vers of ander dv
½ theelepel zout
½ theelepel zwarte peper gemalen
Zout en peper
Zonnebloemolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Eendenborstfilet met jackfruit en steranijs naar Vietnamees recept

Hoe maak je dit gerecht?

Eendenborstfilet met jackfruit en steranijs naar Vietnamees recept

Bereiding:

Week de paddenstoelen in een kom met water en laat dit 15 minuten staan. Giet na 15 minuten de champignons af op een zeef en snij deze in kleinere stukjes. Snij het vet van de eendenborstfilet en snij dan de filet in blokjes van 2 bij 2 cm. Bewaar het vet  verwerk dit dan weer in een ander gerecht ( bv kaantjes of gebruik het om ingrediënten in te konfijten). Doe de stukjes eendenborstfilet in een kom marineer de eend met de sjalotten, knoflook, vissaus, zout en de zwarte peper ( minimaal 20 minuten). Verhit de olie in een wok en bak de stukjes gemarineerde eendenborstfilet aan alle kanten kort aan. Voeg dan de uien en de steranijs toe en bak deze kort mee. Meng er dan de champignons door en de rode peper toe en bak deze kort mee. Voeg dan de kippenbouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de eendenborstfilet 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de stukken jackfruit toe en stoof de eend door totdat deze gaar is. Breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Serveer de eendenborstfilet met steranijs en jackfruit met de andere Vietnamese klassieker de Morning Glory.