Duivenerwtensoep recept uit de keuken van costa rica asopao de gandules

Ingrediënten

200 gr duivenerwten gekookt
9 dl runderbouillon
100 gr gezouten varkensvlees in blokjes gesneden
150 gr rijst gewassen
2 eetlepels sofrito
200 gr gekookte ham in blokjes gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
15 olijven in ringetjes gesneden
2 tomaten in blokjes gesneden
1 eetlepel kappertjes
1/5 bosje koriander fijn gesneden
1 theelepel gedroogde oregano
1 klein blikje tomatenpuree
zonnebloemolie
zout en peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van duivenerwten recept uit de keuken van Costa Rica

Verhit de olie in een pan op laag vuur het gezouten varkensvlees en de ham kort aan. Voeg dan de sofrito toe en bak dit op laag vuur 1 minuut mee. Voeg dan de kappertjes, oregano,tomaten, duivenerwten, olijven en rijst toe bak dit 1 minuut en blus dit dan af met de bouillon. Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en voeg de tomatenpuree toe. Kook zachtjes de rijst gaar en breng de soep op smaak met zout en peper.

Sofrito recept uit de keuken van Costa Rica