Duitse gehaktballetjes in een saus van kappertje Koningsberger Klopse

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

1 kg kalfsgehakt
4 eieren
5 el fijngesneden kappertjes
4 st fijngesneden gezouten ansjovisfilets
100 gr paneermeel
2 uien fijngesneden
2 el mosterd
2 el peterselie fijngesneden
1 tl zout
Peper uit de molen

Voor de saus

5 dl runderbouillon
1 ui fijngesneden
1 dl witte wijn
3 eetlepels kappertjes
3 eetlepels vocht van de kappertjes
2 st laurierblad
Olijfolie
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Duitse gehaktballetjes in een saus van kappertje Koningsberger Klopse

Bereiding gehakt

Meng het gehakt met de eieren, ansjovis, kappertjes, paneermeel, uien, mosterd, peterselie, zout en peper en meng dit goed door. Draai dan balletjes van het gehakt en leg de gehaktballetjes op een met bakpapier belegde bakplaat. Bak de gehaktballetjes af in de oven 190c 12 minuten. Ga ondertussen verder met de saus.

Bereiding saus

Verhit de olie in de pan en bak de uien kort aan. Voeg dan de runderbouillon, laurier en de witte wijn toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de saus 10 minuten zachtjes doorkoken en voeg dan de kappertjes en het vocht van de kappertjes toe. Zet dan het vuur weer hoger en voeg de roux korrels toe. Blijf goed roeren totdat de saus mooi egaal en iets dikker is geworden. Zet dan het vuur uit en breng op smaak met zout en peper. Voeg dan de warme gehaktballetjes toe en meng goed door.