Dronken noedels het favoriete gerecht van elke Thai

Ingrediënten

200 gr biefstuk in reepjes gesneden
3 st rode chilipeper in ringetjes gesneden
3 teentjes knoflook fijn gesneden
250 gr flat noedels 9 millimeter*
½ bosje bosui fijngesneden
2 st ui in dunnen ringen gesneden
0,5 dl donkere sojasaus
0,5 dl lichte sojasaus
1 tl suiker
2 el Thaise vissaus
20 st Thaise basilicum blaadjes
Peper uit de molen
Olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

De noedels*

Voor je begint aan dit recept moet je de noedels eerst wellen in lauwwarm water +/- 20 minuten). De noedels zijn voldoende geweld als ze flexibel zijn en net niet doorbreken. Giet ze dan af en bewaar in een kommetje.

Dronken noedels

Verhit de olie in een wokpan en bak de knoflook en peper kort aan. Voeg dan de uien toe en bak deze mee. Voeg dan de biefstukreepjes toe en bak deze kort aan. Blus dan af met sojasaus, Thaise vissaus en voeg de suiker toe. Meng dit goed door en voeg dan de noedels en bosui toe. Laat dit kort meebakken totdat de noedels beetgaar zijn. Zet dan het vuur uit en voeg de blaadjes Thaise basilicum toe, breng evt nog wat extra op smaak met wat Thaise vissaus en peper uit de molen.