Droge pekel om zalm te roken

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Werkwijze:

Meng het zout met de suiker en het kleurzout door elkaar in een kom.
Doe de zalmen in een rvs bak strooi er het zout over en verdeel dit goed over de zalmen.
Zet dan de zalmen iets onder druk en zet de rvs bak in de koelkast.
Laat de zalmen 8 uur onder druk marineren.

Haal na 8 uur de zalmen uit de pekel en verwijder het zout.
Spoel de zalmen met koud water en dep goed droog.
Leg de zalm dan in een rvs bak en giet er zo veel zonnebloemolie over dat de zijdes goed onder staan, laat de zalmen 8 uur in de olie liggen ( wel de bak in de koelkastzetten).

Vul dan het bakje van de rookoven met wat rookmot en zet dit op de spiraal.
Zet dan de spiraal aan en laat 12 minuten roken.
Doe na 12 minuten het deurtje van de rookoven open en laat openstaan totdat de meeste rook eruit is.
Sluit dan het deurtje weer en laat de zalmen nog 10 minuten in de rookoven zitten.
Haal na 10 minuten de zalmen uit de rookoven en laat de zalmen goed afkoelen.

Lees ook ons blog over gebruik je natte of droge pekel
Op de website kun je verschillende recepten vinden voor het roken van ingrediënten.
Dit recept is onderdeel van het complete recept voor het roken van een zalmfilet in een Hellia smoker