Dip van buffelvlees een specialiteit uit de Laotiaanse keuken

Ingrediënten

150 gr buffelvlees fijngesneden ( vervangen wij voor kippendijenvlees)
3 st sjalot fijngesneden
3 st limoenblad
1 stukje Laos fijngesneden
1 st citroengras fijngesneden
1 rode chilipeper fijngesneden
2 el vissaus
1 tl kippenbouillonpoeder
Sap van 1 limoen
20 st muntblaadjes
¼ bosje korianderblad grof gesneden
2 st bosuitjes fijngesneden
Olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak de kip kort aan.Voeg dan de sjalotten, citroengras, galanga, limoenblad en de chilipeper toe en bak de kip gaar. Zet dan het vuur uit meng er de vissaus en kippenbouillonpoeder door en laat dit even afkoelen.Meng er als laatste de koriander, limoensap, mint en bosui door en voeg vissaus naar smaak toe. Deze dip wordt normaal gegeten met rauwe groenten zoals, kousenband komkommer, sla en kruiden.

In de keuken van Cambodja kom je ook dit soort recepten tegen.