Dip van aubergine en sjalotten uit de keuken van Laos

Ingrediënten

500 gr lange aubergine ( Chinese aubergine)
6 st sjalot
8 teentjes knoflook
2 st rode chili peper
4 el vissaus ( 2 gewoon en 2 ongefilterd)
Sap van 1 limoen
1 el koriander gesneden
Zout
Olie
Aluminium folie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Snij de aubergine in plakjes. leg de plakjes aubergine op een stuk aluminiumfolie strooi er wat zout over en 1 el olie. Vouw de aluminiumfolie tot een pakketje.Snij de sjalot, knoflook en chilipeper in de lengte doormidden.leg de sjalot, knoflook en de chilipeper op een stuk aluminiumfolie strooi er wat zout en olie over en vouw de aluminiumfolie tot een pakketje. Rooster de pakketjes op 210 c in de oven ( 20 minuten). Haal de pakketjes dan uit de oven en laat even wat afkoelen. Haal de groenten dan uit de pakketjes en stamp deze tot een gladde pasta in een vijzel.Voeg dan de vissaus, limoensap en de koriander toe en breng op smaak met wat zout.

Dit is een van de dips die bij verschillende maaltijden geserveerd worden in Laos. Lekker met Spicy gehaktballetjes met limoengras uit de Laotiaanse keuken