Dim sum maken geldbuideltjes uit de chinese keuken streetfood

Ingrediënten

1 stronk paksoi gewassen en de bladeren losgemaakt
250 gr kippengehakt
1 tl sesamolie
3 lente uitjes fijngesneden
1 tl fijngesneden gember
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 tl rijstazijn
2 tl oestersaus
1 tl sojasaus
1 el maïzena
20 wonton vellen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Dim sum met kippengehakt geldbuideltjes voor dim sum kookworkshop

Bereiding:

Kook de paksoi 2 minuten in een pan kokend water. En giet de paksoi af en spoel koud.Dep de bladeren droog en snij de paksoi fijn.Doe de paksoi in een kom en schep er het kippengehakt ,sesamolie, lente uitjes, gember, knoflook, rijstwijn, oestersaus, sojasaus zout en maïzena door. Meng dit goed door tot een stevige massa.Leg de wontonvellen op een werkvlak en dek ze af me een vochtige theedoek.Neem een vel tegelijk en schep 2 theelepel vulling in het midden. Kwast de rand van het vel in  met water. Plooi de randen samen en draai het geheel dan dicht. Leg op een bord en dek af met plastic.Frituur in olie op 180 c  serveer er sojasaus ,hoisinsaus of pruimensaus bij.