Dessert van zoete aardappel recept uit de mexicaanse keuken poblano de camotes

Ingrediënten

1 kg zoete aardappels schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden
50 gr suiker
1 blikje gecondenseerde melk
100 gr roomboter
1 theelepel kaneel gemalen
4 eieren
2,5 dl room
rasp van 2 sinaasappels
150 gr rozijnen ( geweekt)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Dessert van zoete aardappel met gecondenseerde melk

Doe de zoete in een pan met water en kook deze gaar. Giet de aardappels dan af en stamp ze fijn met de gecondenseerde melk en laat even wat afkoelen. Voeg dan de eieren, room, sinaasappelrasp, roomboter, kaneel en uitgelekte rozijnen toe en meng dit door. Stort deze massa in een met boter besmeerde terracotta schaal en strooi er de suiker over. Bak de puree voor 15 minuten in een oven van 180c.