Dessert van de big green egg grill dome appeltaartjes

Ingrediënten

150 gr roomboter
1 dl water
½ tl zout
300 gr bloem
100 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
Vulling
50 gr hazelnoten in stukjes gesneden
160 gr appel in kleine blokjes gesneden
1 tl kaneelpoeder
50 gr amandelpoeder
1 el kaneellikeur
8 karamel blokjes in stukjes gesneden
1 losgeklopt ei om het deeg dicht te smeren

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Appeltaart recept met karamel voor op de Big Green Egg BBQ

Meng voor het deeg de roomboter met water, zout, bloem, suiker, vanillesuiker en het ei en maak hier een mooie deeg van.Leg dit in de koelkast om op te stijven ( 30 minuten).Meng ondertussen de ingrediënten voor de vulling in een kom goed door elkaar.Haal na 30 minuten het deeg uit de koelkast en verdeel het in 8 stukken.Rol deze stukken uit tot 8 gelijke cirkels en leg op elke cirkel een in stukjes gesneden karamelblokje.Verdeel de vulling over de 8 cirkels en smeer de uiteinde van de cirkels in met wat ei.Vouw goed dicht en grill de appeltaartjes op een pizzasteen in de Big Green Egg of een Grill Dome.