Dessert van de big green egg-grill dome ananas op braziliaanse wijze abacaxi grelhado

Ingredienten

– 1 ananas schoongemaakt kern verwijdert en in 8 plakken gesneden
– 4 eetlepels rietsuiker
– 1 dl rum
– 1 eetlepel gemalen kaneel
– 1 eetlepel gemalen gember poeder
– ½ eetlepel cacaopoeder
– beetje zout

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
Meng de suiker, kaneel, gember, cacao en het zout  door elkaar in een kom. Voeg dan de rum toe en meng goed door. Doe de ananas in een ovale schaal  giet de marinade er over heen en laat dit 1 uur marineren. Haal na 1 uur de ananas uit de marinade en grill aan allebei de kanten 4 minuten  op de BBQ ( smeer er tijdens het grillen nog wat marinade over). Serveer met een bolletje ijs.