Recepten
Zoek de lekkerste recepten
De visspecialiteit uit de Laotiaanse keuken Mok Pa
Ingrediënten
500 gr witvisfilet fijngesneden
2 st sjalotten fijngesneden
1 st citroengras fijngesneden
1 rode chilipeper fijngesneden
Thaise basilicum
1/3 bosje dille
2 st bosui fijngesneden
2 st limoenblad fijngesneden
2 eieren
2 el Thaise vissaus
1 el oestersaus
1 th kippenbouillonpoeder
8 bakjes van banaanbladeren
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Inclusief de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70 euro p.p.
Bereiding
Doe de sjalotten, citroengras, rode chilipeper, limoenblad, bosui, dille en de basilicum in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Voeg dan de kippenbouillonpoeder, vissaus en de oestersaus toe en meng goed door. Haal de pasta dan uit de vijzel meng dit met de vis tot een gladde pasta. Verdeel de vispasta over de banaanbladbakjes en stoom de vis gaar in 20 minuten.
Dit recept lijkt op een Cambodjaanse specialiteit de Amok trey