De Mexicaanse taco en de verschillende vullingen

De Mexicaanse taco en de verschillende vullingen

Er zijn in de Mexicaanse keuken 2 type taco’s . De zachte taco is een verse tortilla gevuld met allerlei soorten vulling ,sauzen en begeleid met ingemaakt uien en zuur. Deze word losjes ingerold, of niet dan mag je het zelf doen en uit de hand gegeten. En de harde taco is een tortilla die gevuld is en goudbruin gebakken word in olie aan allebei de kanten.

De Mexicaanse taco en de verschillende vullingen

 

Taco de pastor
Tortilla gevuld met vlees dat lijkt op döner kebab meestal geserveerd met ananas
Taco de Carnitas
Een tortilla gevuld met vlees dat gegaard is in zijn eigen vet
Taco de Canasta
Tortilla  met verschillende soorten vulling verkocht vanuit een mand
Taco de Asada
Tortilla gevuld met vlees dat geroosterd is op een houtskoolvuur
Taco de Barbacoa
Tortilla gevuld met vlees dat langzaam gegaard is in een vuurkuil. Het vlees word ingepakt in agavebladeren en dan  12 tot 16 gegaard.
Taco de Cuisado
Tortilla gevuld met allerlei traditionele Mexicaanse stoofspecialiteiten.

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

De Mexicaanse taco en de verschillende vullingen

Aardappel en chorizo vulling voor de Mexicaanse taco (Taco Papas y Chorizo)

ingredienten
250 gr aardappels in blokjes gesneden
1 stuk chorizo worst in plakjes gesneden
1 fijngesneden ui
1 ingemaakte peper
Olie
zout
Tortilla warm
Guacamole

Aardappel en chorizo vulling voor de Mexicaanse taco

Werkwijze
Kook de aardappels kort af in water met zout. Verhit de olie in een pan en bak de ui kort aan. Voeg dan de aardappels en chorizo toe en bak deze mee totdat alle ingrediënten gaar zijn. Voeg op het laatste moment de peper toe en evt wat zout. Lekker met gemarineerde groenten

Kaas vulling voor de Mexicaanse taco (Taco de Queso)

ingredienten
1 chilipeper
300 gr tomaten zonder het velletje en de zaadjes in stukjes gesneden
1 ui fijngesneden
olie
100 gr cheddar kaas of een andere kaas die je lekker vind
peper
Tortilla warm

Kaas vulling voor de Mexicaanse taco (Taco de Queso)

Werkwijze

Verhit olie in een pan en bak de ui en chilipeper kort aan. Voeg dan de tomaten toe en bak deze mee. Zet dan het vuur lager en laat dit inkoken totdat het meeste vocht verdampt is. Zet dan het vuur uit en draai de massa glad met een staafmixer of in een blender. Breng op smaak met peper. Verdeel de warme saus over de tortilla en leg op de saus wat van de kaas. Serveer er salsa van tomaat en avocado bij

Ham vulling voor de Mexicaanse taco ( Tacos de jamon)

ingredienten
250 gr plakjes beenham in stukjes gesneden
1 ui fijn gesneden
200 gr tomaten zonder het velletje en zaadjes in stukjes gesneden
200 gr cream cheese
1 ingemaakte peper
Tortilla warm

Ham vulling voor de Mexicaanse taco ( Tacos de jamon)

Werkwijze

Meng de ingrediënten voor de vulling goed door elkaar in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Doe de vulling in de tortilla en eet deze gelijk op of bak de tortilla aan allebei de kanten goudbruin in een pan met wat olie. Serveer er salsa cruda bij

Picadillo vulling  voor de Mexicaanse  taco  (Taco de picadillo)

ingredienten

Picadillo
Salsa verde
Gesneden ijsbergsla
Guacamole
Tortilla warm

Picadillo vulling  voor de Mexicaanse  taco  (Taco de picadillo)

Werkwijze
Serveer de bovenstaande ingrediënten in de warme tortilla.

Zo zie je maar weer dat er veel meer mogelijk is  met de Mexicaanse taco en dat er veer verschillende vullingen en soorten zijn. Wil je meer achtergrond over de taco. Bekijk dan eens Las Cronicas del Taco een hele mooie ode aan de Taco.