De lekkerste kokosrijst uit de keuken van Kerala Zuid India

kokosrijst ingredienten

100 gr geraspte kokos
200 gr gekookte rijst
1 volle el zwarte linzen ( Urad dal)
1 volle el  kikkererwten ( Channa dal), 10 minuten gedrenkt in warm water
1 rode peper in stukjes gesneden
3 tl mosterdzaad
1 tl theelepel Asafoetida
2 st kerriebladeren
20 gr cashewnoten
zout
olie

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

kokosrijst bereiding

Deze kokosrijst is niet moeilijk om te maken en snel klaar.

Doe de kikkererwten in een kom en vul de kom met warm water. Laat de kikkererwten ( Channa dal) minimaal 30 minuten weken. Giet de kikkererwten dan af en ga verder met de volgende stappen. Verhit olie in een pan en rooster de mosterdzaadjes kort aan. Voeg dan de Urad dal en Channa dal toe en rooster deze totdat ze bruin zijn. Meng er dan de rode peper, kerriebladeren, asafoetida, en kokos door en rooster dit todat de kokos een goudbruine kleur krijgt. Voeg dan de gekookte rijst en de cashewnoten toe meng dit goed door en breng op smaak met wat zout. Serveer bij de kokosrijst een heerlijke butter chicken .