Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai Thailand

Ingrediënten

Voor de Currypasta

4 chilipepers geweekt in water
1 el Laos geraspt
4 st limoengras fijngesneden
6 st sjalot fijngesneden
1 theelepel zout

Voor de Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai Thailand

250 gr varkensbuik in blokjes van 2 cm gesneden
250 gr varkensstoofvlees in blokjes van 2 cm gesneden
5 st sjalot fijngesneden
1 el Masala curry poeder
2 el Thaise vissaus
2 el sojasaus
2 el sushi azijn
4 teentjes Ingemaakte knoflook in stukjes gesneden
1 el palmsuiker
2 el tamarinde pasta
1,5  lt water
1 el verse gember geraspt
150 gr kousenband in stukjes gesneden
olie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai Thailand
Bereiding Curry

Snij de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de peper dan klein en stamp dit samen met de rest van de ingrediënten tot een pasta in de vijzel.

Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai Thailand

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de currypasta kort aan. Voeg dan de sjalotten en de masala toe en bak deze mee. Voeg dan het varkensvlees toe en bak dit op laag vuur mee. Voeg dan de sojasaus, Thaise vissaus en de azijn toe en meng dit goed door. Voeg dan de palmsuiker en de tamarinde pasta toe en meng dit goed door. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur zachter en laat het varkensvlees zachtjes gaar worden, dit duurt ongeveer een uurtje. Mocht er tijdens de bereiding van dit gerecht te veel vocht verdampen, voeg dan wat extra water toe. Als het vlees gaar is voeg dan de kousenband, ingemaakte knoflook en de geraspte gember toe. Laat de curry zachtjes door koken totdat de kousenband gaar is. Serveer de Curry van varkensvlees met kousenband in een mooie kom en strooi er voor garnering wat koriander en gefrituurde sjalotten over. Wil je deze curry iets pittiger maken serveer er dan Thaise chili olie bij