Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai Thailand
Bereiding Curry
Snij de pepers in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de peper dan klein en stamp dit samen met de rest van de ingrediënten tot een pasta in de vijzel.
Bereiding
Verhit de olie in een pan en bak op laag vuur de currypasta kort aan. Meng er dan de sjalotten en de masala toe en bak deze mee. Voeg dan het varkensvlees toe en bak dit op laag vuur mee. Dan de sojasaus, Thaise vissaus en de azijn toevoegen. Meng er dan de palmsuiker en de tamarinde pasta door en roer goed door. Voeg dan het water toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur zachter en laat het varkensvlees zachtjes gaar worden, dit duurt ongeveer een uurtje. Mocht er tijdens de bereiding van dit gerecht te veel vocht verdampen, voeg dan wat extra water toe. Als het vlees gaar is voeg dan de kousenband, ingemaakte knoflook en de geraspte gember toe. Laat de curry zachtjes door koken totdat de kousenband gaar is. Serveer de Curry van varkensvlees met kousenband in een mooie kom en strooi er voor garnering wat koriander en gefrituurde sjalotten over. Wil je deze curry iets pittiger maken serveer er dan Thaise chili olie bij
Serveer de Curry van varkensvlees met kousenband uit Chiang Mai met rijst en een mooie salade.
Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop