Curry van varkensvlees en aubergine naar Vientiane recept

Ingrediënten

Ingrediënten voor de currypasta

6 stuks limoengras fijn gesneden
10 stuks knoflook fijn gesneden
1 el verse galanga fijn geraspt
1 tl gember fijn geraspt
Rasp van een limoen
1 tl chilipasta
1 tl zout
1 tl trassi
3 dl kokosmelk

Ingrediënten Curry

300 gr varkensvlees in stukjes gesneden
Handvol mini aubergine
100 gr kousenband in stukken van 4 cm gesneden
100 gr shiitake paddenstoel in reepjes gesneden
1 groen paprika in reepjes gesneden
1 el vissaus
1 el soja saus
1 tl suiker
2 tls chilipoeder
5 dl kokosmelk
Thaise basilicum
Zout en peper
zonnebloemolie

Ingrediënten voor de marinade van het vlees

1 el soja saus
½ tl witte peper
½ tl bakpoeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Werkwijze currypasta

Doe de limoengras, knoflook galanga, gember, limoenrasp, chilipasta, zout en de trassi in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Doe de kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager laat de kokosmelk inkoken totdat je ziet dat er olie uit komt lopen en voeg dan de pasta uit de vijzel toe. Meng dit goed door en laat de pasta op laag vuur 1 minuutje mee bakken. Zet dan het vuur uit en doe de pasta in een kom.

Werkwijze Curry van varkensvlees met aubergine naar Vientiane recept

Doe het vlees in een kom voeg de ingrediënten voor de marinade van het vlees toe en meng goed door ( laat minimaal 15 min marineren). Verhit olie in een pan en bak de rode currypasta kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan de aubergine, paprika, chilipoeder, shiitake, kousenband en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager laat de curry zachtjes doorkoken totdat de groenten beet gaar zijn. Voeg dan de sojasaus, vissaus, suiker en de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.