Werkwijze currypasta

Doe de limoengras, knoflook galanga, gember, limoenrasp, chilipasta, zout en de trassi in een vijzel en stamp dit tot een gladde pasta. Doe de kokosmelk in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager laat de kokosmelk inkoken totdat je ziet dat er olie uit komt lopen en voeg dan de pasta uit de vijzel toe. Meng dit goed door en laat de pasta op laag vuur 1 minuutje mee bakken. Zet dan het vuur uit en doe de pasta in een kom.

Werkwijze Curry van varkensvlees met aubergine naar Vientiane recept

Doe het vlees in een kom voeg de ingrediënten voor de marinade van het vlees toe en meng goed door ( laat minimaal 15 min marineren). Verhit olie in een pan en bak de rode currypasta kort aan. Voeg dan het vlees toe en bak dit kort mee. Voeg dan de aubergine, paprika, chilipoeder, shiitake, kousenband en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager laat de curry zachtjes doorkoken totdat de groenten beet gaar zijn. Voeg dan de sojasaus, vissaus, suiker en de basilicum toe en breng op smaak met zout en peper.