Curry van aubergine en bakbanaan recept uit sri lanka

Ingrediënten

1 groen bakbanaan in plakken van 2 cm gesneden
1/2  theelepel zout
½ theelepel kurkuma
1 ui fijngesneden
1 eetlepel gedroogde kerriebladeren
3 teentjes knoflook fijn gesneden
1 theelepel gele mosterdzaad
1 theelepel fenegriekzaad
2 dl water
1 rode peper zonder het zaad fijngesneden
zout en peper
1 dl kokosmelk
1 aubergine in plakken van 2 cm gesneden- zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Curry van aubergine en bakbanaan met specerijen uit Sri lanka

 

Doe de aubergine en de bakbanaan in een komen meng deze met de kurkuma en zout en laat dit 15 minuten intrekken.Haal na 15 minuten de aubergine en de bakbanaan uit de kom en dep droog met keuken papier. Verhit de olie in een pan en bak de aubergine en de bakbanaan aan allebeide kanten goudbruin.Haal de aubergine en de bakbanaan dan uit de pan dep droog met wat keukenpapieren en zet dit weg. Verhit olie in een pan en bak oplaag vuur de ui kort aan. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en bak dit kort mee. Dan het mosterdzaad en het fenegriek zaad en bak dit even mee. Meng er dan de kerriebladeren, water en de kokosmelk dooren breng dit aan de kook. Voeg dan de gebakken aubergine en de bakbanaan zet het vuur lager en laat dit nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zouten peper.