Curry noedels uit de Thaise keuken vegetarische

Ingrediënten

250 gr noedels beetgaar gekookt
150 gr kousenband in stukjes gesneden en geblancheerd
100 gr morning glory in stukjes gesneden
4 st sjalot fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 rode chili pepers
100 gr mung bonen geweekt in water
2 el korianderblad
1 el rode currypasta
3,5 dl kokosmelk
2 el sojasaus
1 tl palmsuiker
2 el vloeibare tamarinde
2 kaffir limoenblaadjes
2 el Thaise chili olie
50 gr taugé
1 limoen in partjes gesneden
Zonnebloemolie

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Curry noedels uit de Thaise keuken een vegetarische gerecht

Doe de mungbonen samen met de koriander,  rode peper, sjalot en knoflook  in de vijzel en stamp dit tot een pasta. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak op laag vuur de rode currypasta aan. Voeg dan de kokosmelk, limoenblaadjes, sojasaus, palmsuiker, en de pasta uit de vijzel toe en breng dit aan de kook. Kook dit in tot saus dikte. Maak de noedels weer warm in wat heet water en giet de noedels af. Serveer de noedels in verschillende kommetjes samen met de taugé en morning glory. Schep de saus dan over de noedels en garneer af met gefrituurde sjalotten. Serveer er apart de  Thaise chili olieen limoenpartjes bij.

Serveer bij de Curry noedels uit de Thaise keuken een mooie salade.
Wil je meer weten over de Thaise keuken? bekijk dan de informatie over onze Thaise kookworkshop