Curry noedels uit de Thaise keuken vegetarische

Ingrediënten

250 gr noedels beetgaar gekookt
150 gr kousenband in stukjes gesneden en geblancheerd
100 gr morning glory in stukjes gesneden
4 st sjalot fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
2 rode chili pepers
100 gr mung bonen geweekt in water
2 el korianderblad
1 el rode currypasta
3,5 dl kokosmelk
2 el sojasaus
1 tl palmsuiker
2 el vloeibare tamarinde
2 kaffir limoenblaadjes
2 el Thaise chili olie
50 gr taugé
1 limoen in partjes gesneden
Zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Doe de mungbonen samen met de koriander,  rode peper, sjalot en knoflook  in de vijzel en stamp dit tot een pasta. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak op laag vuur de rode currypasta aan. Voeg dan de kokosmelk, limoenblaadjes, sojasaus, palmsuiker, en de pasta uit de vijzel toe en breng dit aan de kook. Kook dit in tot saus dikte. Maak de noedels weer warm in wat heet water en giet de noedels af. Serveer de noedels in verschillende kommetjes samen met de taugé en morning glory. Schep de saus dan over de noedels en garneer af met gefrituurde sjalotten. Serveer er apart de  Thaise chili olie  en limoenpartjes bij.