Cubaanse kip met een zoete guave glaze pollo de guayaba dulce

Ingrediënten

1 kg kippendijenvlees in grove stukken gesneden
sap van 3 limoenen
0,5 dl olijfolie
2 eetlepel gemalen komijn
1 theelepel zout
6 teentjes knoflook fijngesneden
peper uit de molen
saté prikkers
Voor de Glaze
200 gr guave gelei
3 dl appelsap
sap van 2 citroenen
100 gr rietsuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Marineer de kip met het limoensap, olijfolie, komijn, zout, knoflook en de peper uit de molen minimaal 3 uur. Meng voor de glaze de gelei, appelsap, citroensap en de rietsuiker in een pannetje en breng dit aan de kook. Kook dit voor de helft in en gebruik de glaze tijdens het grillen om de kip mee in te smeren. Haal na 3 uur de kip uit de marinade en dep deze droog. Prik de stukjes kip op bamboe prikkers en rooster boven de BBQ. Recept voor Guave gelei