Cubaanse gamba’s met bakbanaan sinaasappel en rum gambas cubanos con el plÁtano y ron de naranja

Ingrediënten

500 gr gamba’s schoongemaakt
1 grote bakbanaan in kleine blokjes gesneden
2 teentje knoflook fijn gesneden
2 uien fijngesneden
sap van een limoen
rasp van een grote sinaasappel
sap van een grote sinaasappel
1 dl witte wijn
1 groene paprika in kleine blokjes gesneden
1 rode peper in stukjes gesneden zonder het zaad
zonnebloemolie
zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak de ui, knoflook en de peper kort aan. Voeg dan de bakbanaan toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg dan de gamba’s toe en bak deze mee. Blus af met het sinaasappelsap, limoensap en de witte wijn en maak de gamba’s dan gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer hier de Cubaanse sinaasappel rum saus bij.