Cubaanse capuchinos cake recept

Ingredienten

- Voor de cake
- 1 heel ei
- 12 stuks eigeel
- 50 gr suiker
- merg van een vanillestokje
- mespuntje zout
- 2 eetlepels bloem
- 100 gr maizena
- 50 gr fijngemalen maismeel
- Voor de siroop
- 400 gr suiker
- 5 dl water
- 2 kaneelstokje
- 1 schil van een sinaasappelen in stukjes gesneden
- 1 schil van een citroen in stukjes gesneden
- 2 eetlepel pernod

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Hoe maak je dit gerecht?

Bereiding:
Voor de Cake

Meng het maismeel, zout en de maizena in een kommetje door elkaar. Doe het ei,vanillemerg en de eigelen in de kom van een keukenmachine en klop dit schuimig.Voeg dan geleidelijk de suiker toe en klop het mengsel goed door. Voeg dan beetje bij beetje het maizena, maismeelmengsel toe en klopt dit door tot een stevig beslag. Zet dan de mixer uit en vul de horentjes met het beslag. Bak de horentjes in een oven van 170c in ongeveer 25 minuten goudbruin. Haal ze dan uit de oven en uit de vorm. Leg ze dan voorzichtig in de siroop en laat ze minimaal 1 uur in de siroop liggen zodat ze vol gaan zitten met de siroop.

Voor de Siroop

Meng alle ingredienten voor de siroop door elkaar in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Kook dit zachtjes tot de helft in een haal het pannetje dan van het vuur. Doe de siroop door een zeef en bewaar het in een bakje.

Tip: heb je geen horentjes vorm gebruik dan bv een donut of een madelaine vorm ( let dan wel op de baktijd)