Crying Tiger een van de lekkerste Thaise vleesgerechten

350 gr rundvlees Bavette  (in Thailand gebruiken ze Skirt steak)

Ingrediënten marinade Crying Tiger
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel Thaise vissaus
1 theelepel witte peper gemalen

Crying Tiger maken

Meng alle ingrediënten voor de marinade in een kom en voeg het vlees toe. Meng het vlees goed met de marinade en laat dit minimaal 2 uur marineren. Eigenlijk is dit gerecht nog lekkerder als je het een dag laat marineren!
Na 2 uur wachten is het zo ver je mag aan de slag met het vlees.
Je kunt het vlees bakken in een tefalpan met wat olie maar het wordt nog lekkerder als je het vlees roosteren boven de BBQ.

Als je dan toch aan het wachten bent dan kun je net zo goed de dipsaus voor de  Crying Tiger maken.

Ingrediënten dipsaus voor bij de Crying Tiger

2 el koriander fijn gesneden
2 stuks bosui fijn gesneden
4 tl Thaise vissaus
3  tl vloeibare tamarinde
1 sjalot fijngesneden
1 tl palmsuiker
2  tl geroosterde rijstpoeder
1 tl chilivlokken ( voeg minder toe als je niet te pittig wilt eten).
3 tl limoensap

Werkwijze dip saus

Meng alle ingrediënten door elkaar en voeg evt naar smaak wat extra vissaus en limoensap toe. Serveer deze dip bij het warme vlees.

Voor de geroosterde rijstpoeder kun je gebruik gemaakt van sticky rice. Dat is de rijst die men gebruikt wordt voor sticky rice met mango die je veel in de streetfood stalletjes kunt vinden. In de Laotiaanse keuken is het de rijst die ze standaard bij elk gerecht serveren.

Geroosterd rijstpoeder recept

Verhit een tefalpan en voeg daar 2 eetlepels rijst aan toe.
Rooster de rijst, wel constant blijven bewegen tot deze een mooie goudbruine kleur heeft.
Zet dan het vuur uit en stamp de rijst fijn in een vijzel.

Deze Crying Tiger kun je zo met de dipsaus eten of serveer er een lekkere salade bij. Meer weten over de Thaise keuken? Bij ons kun je ook terecht voor een authentieke Thaise kookworkshop.