Croustillant van kwartel met een lauwwarme puy linzen

Ingrediënten

4 st kwartel
50 gr linzen ( geweekt)
2 dl kippenbouillon
50 gr winterpeen in kleine blokjes gesneden
50 gr knolselderij gesneden in kleine blokjes gesneden
¼ ui fijngesneden
½ teentje knoflook fijngesneden
Ganzenvet
Filodeeg
Peperkorrels
Laurier
-Jeneverbessen
-1 bol knoflook
-4 eetlepels olijfolie
-Zout en peper
-Zeezout

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Croustillant van kwartel met een lauwwarme puy linzen

Maak de kwartel schoon en bestrooi deze met zeezout ( laat dit 15 minuten marineren). Verwarm het ganzenvet met de peperkorrels, laurier, jeneverbes en de knoflook op laag vuur. Dep de kwartel met keukenpapier droog en konfijt dit langzaam in het ganzenvet gaar. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een tefalpan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de linzen toe bak deze kort mee en blus dan af met de bouillon. Breng dit aan de kook zet dan het vuur lager en voeg de wortel en de knolselderij toe kook de linzen beetgaar ( voeg nog bouillon toe als de linzen niet gaar zijn). Haal de kwartel uit het ganzenvet en laat het iets afkoelen snij dan het vlees klein. Vouw het filodeeg dubbel en doe dit in een steker. Vul de steker met het gekonfijte kwartel en vouw goed dicht. Bak het taartje in een tefalpan met wat olie goudbruin en serveer er de linzen bij.