Creme van witte chocolade met krokante appel

Ingrediënten

4 gr gelatine (weken in water)
vanillestokje
5 dl slagroom
150 gr witte chocolade
45 gr suiker
2 dl water
200 gr suiker (appelkrokantje)
4 appels
Rood fruit
Jonge basilicum

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Creme van witte chocolade met vanille met een krokantje van appel

Crème Doe de slagroom, suiker en het in de lengte opengesneden  vanillestokje in een pan en verwarm dit langzaam. Wanneer dit kookt laat je het  5 minuten zachtjes pruttelen daarna de pan van het vuur.Voeg nu de chocolade en de uitgeknepen gelatine toe en roer dit goed door tot alles is opgelost Giet dit mengsel door een  zeef en vul er een aantal lage bakjes mee.Zet minimaal 1 uur in de koeling.

Appelkrokantje 

Breng de suiker en het water aan de kook in een pannetje en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.Neem het pannetje van het vuur en doe de suikeroplossing in een bakje
Zet dit even in de koeling. Rasp de appel in fijne reepjes op de mandoline (pas op: heel scherp apparaat!) en doe dit bij de suikeroplossing. Laat de appel minimaal 10 minuten marineren in de suikeroplossing. Haal hierna de appel uit het kommetje en knijp deze goed uit zodat er geen suikermassa meer in blijft zitten.Beleg een bakplaat met vetvrij papier en maak kleine dunne cirkels van de appels (35 cirkels).Droog dit in een oven van 140 c minimaal +/- 30 minuten.

Opmaak Verdeel de witte crème over de schaaltjes
Druk in de crème het rode fruit.Steek hier tussen de appelkrokantjes
Garneer af met jonge basilicum