Coquilles met cantarellen en beurre blanc

Ingrediënten

– 650 gram Opperdoezer Ronde aardappel (van schil ontdaan), buiten het seizoen een andere verfijnde aardappel, zoals een Bintje of Nicola
– 8 stuks coquilles msc of Schotse
– 200 gram cantarellen (goed schoonmaken!)
– 50 gram boter
– 1 dl slagroom
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel fijngesneden bieslook
– 4 eetlepels olijfolie plus olijfolie voor bakken coquilles
– 3 eetlepels witte wijn
– 1 portie Beurre Blanc ( recept staat op de site)

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (non alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 15 personen
  • Inclusief de BTW
  • Workshop te boeken voor deze prijs van 13:00 - 16:00

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 pp euro p.p.

Bereiding

Kook de aardappels gaar in water met een beetje zout en giet af. Stoom ze even af op de laagste stand van de vuurbron. Pureer de aardappels met een stamper, room, boter, beetje zout en peper luchtig. Zet de puree warm weg. Halveer de coquilles en verhit een grillpan zet een bakplaat ingesmeerd met olie klaar. Dep de coquilles in de olie op de bakplaat en gril ze in de grillpan aan een kant (de snijkant). Kort, ongeveer een minuut. Verwarm de oven voor op 150C.Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en cantharellen toe. Bak de cantharellen 3 minuten op een hoog vuur en blus af met witte wijn. Voeg  nu de gesneden bieslook toe en breng op smaak met zout en peper en zet warm weg. Zet nu de bakplaat met de coquilles in de oven. Opmaak Verdeel de warme aardappelpuree over de borden.Leg op de puree de warme coquilles en strooi hier wat zeezout over. Verdeel nu de gebakken cantarellen over de Coquilles en garneer af met de saus Beurre Blanc (zie basisrecepten)