Compote van wit gekookte stoofperen met vanille

Ingredienten

-10 stoofpeertjes geschild en het klokhuis verwijdert
-1 ltr water
-200 gr suiker
-1 stuks steranijs
-½ vanillestokje

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Compote van wit gekookte stoofperen met vanille

Hoe maak je dit gerecht?

Compote van wit gekookte stoofperen met vanille

Bereiding:
Breng het water samen met de suiker aan de kook in een pan. Zet dan het vuur lager en laat het suikerwater 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de stoofpeertjes toe en kook deze beetgaar.Zet dan het vuur uit en haal voorzichtig de stoofpeertjes uit de pan en doe deze in een kommetje.Laat de stoofperen even wat afkoelen en snij er dan grove blokjes van. Doe deze blokjes in een klein sauspannetje samen met 1 dl suikerwater en kook de compote verder gaar.