Compote van wit gekookte stoofperen met vanille

Ingrediënten

10 stoofpeertjes geschild en het klokhuis verwijdert
1 ltr water
200 gr suiker
1 stuks steranijs
½ vanillestokje

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Compote van wit gekookte stoofperen met vanille

Breng het water samen met de suiker aan de kook in een pan. Zet dan het vuur lager en laat het suikerwater 10 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan de stoofpeertjes toe en kook deze beetgaar.Zet dan het vuur uit en haal voorzichtig de stoofpeertjes uit de pan en doe deze in een kommetje.Laat de stoofperen even wat afkoelen en snij er dan grove blokjes van. Doe deze blokjes in een klein sauspannetje samen met 1 dl suikerwater en kook de compote verder gaar.