Coca en primento balearische plaatkoek

Ingrediënten

voor het deeg
3 zakjes droge gist
1 theelepel suiker
500 gr bloem
1 theelepel zout
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte wijn azijn
2,5 dl lauwwarm water
Beleg voor de plaatkoek
2 grote aubergine ( gepoft in de oven)
1 kg rode paprika ( gepoft in de oven)
1 grote ui in dunnen ringen gesneden
4 trostomaten in plakjes gesneden
1 dl olijfolie
2 theelepels pimenton de la vera
1 teentje knoflook fijngesneden
1 theelepel gedroogde tijm
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je de Coca en primento de pizza van de Canarische eilanden

Het deeg voor de plaatkoek.Doe de bloem, suiker, zout, olijfolie en de azijn in een kom.Los de gist op in het warme water en voeg dit aan de bloem toe.Kneed dit door tot een soepel deeg en laat het 15 minuten rijzen op een warme plek.Als het deeg gerezen is rol het dan uit tot de grote van de bakplaat en leg dit met het siliconematje op de plaat ( zorg dat het deeg langs de kant hoger is dan in het midden).

Verwijder de velletje van de paprika snij deze doormidden en haal het zaad eruit.Snij de paprika in grove stukken en leg deze in een kom.Verwijder het vel van de aubergine snij het vruchtvlees in grove stukken doe dit bij de kom met de paprika’s.Voeg dan de zonnebloemolie, pimenton de la vera, knoflook en tijm toe en breng dit op smaak met zout en peper.Beleg nu de plaatkoekbodem met de tomaten en leg hier het paprika-aubergine mengsel over.Verdeel er nu de in ringen gesneden ui over en bak de plaatkoek in een oven van 200c in ongeveer 18 minuten af.