Citroengras gevuld met kippengehakt het Streetfood uit Laos
Dit is een van de lekkerste gerechten die wij gekookt hebben tijdens de kookworkshop van Ka-Toke cooking class in het Sofitel Luang Prabang Hotel. Een ongelofelijk mooi hotel en het kleinste Sofitel ter wereld. De kookstudio is gevestigd in een oud fort dat ooit bewoond was door de gouverneur van Luang Prabang. De workshop begint vroeg met het kopen van de ingrediënten op de lokale markt en de chef gaat met je mee om tekst en uitleg te geven ( hoop bijzonder dingen gezien). Dan ga je heerlijk ontbijten en daarna aan de slag in de open keuken. Je kookt dan een origineel menu uit de regionale keuken van Luang Prabang. Zeker doen als je in de buurt bent!
Hoe maak je dit gerecht?Citroengras gevuld met kippengehakt het Streetfood uit Laos bereiding
Snij de kipfilet fijn totdat je de structuur van gehakt heb en doe dit in een kom.
Meng er dan de suiker, vissaus, rijstvermicelli, kippenbouillonpoeder, bosui, dille, zout, rode peper en de peper uit de molen door.
Roer dit voorzichtig door en verdeel dit mengsel in 8 bolletjes.
Leg de gestoomde citroengras op een snijplank.
Zet het mes 3 centimeter achter de onderkant van het citroengras.
Snij het citroengras door tot 5 centimeter voor het einde van de citroengrasstengel.
Leg nu een bolletje van het kippengehaktmengsel op het open gesneden stuk van het citroengras.
Trek nu de onderkant van het citroengras door het bolletje kippengehakt en vorm dit weer tot een bol.
Als je het goed gedaan hebt dan heb je nu de vorm van een lolly.
Leg de lolly’s dan op een stukje banaanblad en stoom ze in 10 minuten gaar.
Haal na 10 minuten de lolly’s uit de stoommand en laat even afkoelen.
Klop de eieren los in een kom. Als de lolly’s goed afgekoeld zijn haal dan een voor een de lolly’s door het eimengsel en frituur deze op 180c goudbruin.
Haal de lolly’s dan uit de frituur en leg ze op een stukje keukenpapier om uit te laten lekken.