Kroeung smaakmaker uit de keuken van Cambodja

Kroeung smaakmaker uit de keuken van Cambodja

Tijdens het maken van  Cambodjaanse gerechten worden er veel verschillende smaakmakers toegevoegd. Deze basis smaakmakers zoals o.a kroeung, chilipasta, galanga dressing heb je daar dan voor nodig. Een van de leukste gerechten is Varkensvlees met Prahok en mini aubergine in kokosmelk . Je kunt dit gerecht een beetje vergelijken met een crudite met dip ( rauwe groenten met een dipsaus )  De saus is op basis van varkensvlees met mini aubergine en kokosmelk. Deze saus is dan weer een dip die gebruikt wordt voor rauwe groenten. De groenten die je kunt gebruiken voor deze dip zijn in stukken gesneden komkommer, gesneden aubergine , spitskoolbladeren en in elkaar geknoopte rauwe kousenband. Dit gerecht is er ook in een visvariant die kom je op veel menukaarten tegen in Cambodja.


 


 


Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Kroeung smaakmaker uit de keuken van Cambodja

Kroeung ingrediënten

2 stuks citroengras fijn gesneden
10 teentjes knoflook fijn gesneden
1 sjalot fijn gesneden
1 el galanga fijn gesneden
1 el verse krachai fijn genraspt
15 stuks limoenblaadjes fijn gesneden
1 rode chilipeper zonder het zaad fijn gesneden
1 tl zout
1 tl kurkuma

Doe de ingrediënten voor de Kroeung pasta in een vijzel  en stamp deze tot een gladde pasta. Kroeug pasta is een basis pasta voor varkensvlees met Prahok en mini aubergine in kokosmelk

Meer weten over onze Cambodjaanse workshop