Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Kroeung smaakmaker uit de keuken van Cambodja
Kroeung smaakmaker uit de keuken van Cambodja
Tijdens het maken van Cambodjaanse gerechten worden er veel verschillende smaakmakers toegevoegd. Deze basis smaakmakers zoals o.a kroeung, chilipasta, galanga dressing heb je daar dan voor nodig. Een van de leukste gerechten is Varkensvlees met Prahok en mini aubergine in kokosmelk . Je kunt dit gerecht een beetje vergelijken met een crudite met dip ( rauwe groenten met een dipsaus ) De saus is op basis van varkensvlees met mini aubergine en kokosmelk. Deze saus is dan weer een dip die gebruikt wordt voor rauwe groenten. De groenten die je kunt gebruiken voor deze dip zijn in stukken gesneden komkommer, gesneden aubergine , spitskoolbladeren en in elkaar geknoopte rauwe kousenband. Dit gerecht is er ook in een visvariant die kom je op veel menukaarten tegen in Cambodja.
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Kroeung smaakmaker uit de keuken van Cambodja
Kroeung ingrediënten
2 stuks citroengras fijn gesneden
10 teentjes knoflook fijn gesneden
1 sjalot fijn gesneden
1 el galanga fijn gesneden
1 el verse krachai fijn genraspt
15 stuks limoenblaadjes fijn gesneden
1 rode chilipeper zonder het zaad fijn gesneden
1 tl zout
1 tl kurkuma
Doe de ingrediënten voor de Kroeung pasta in een vijzel en stamp deze tot een gladde pasta. Kroeug pasta is een basis pasta voor varkensvlees met Prahok en mini aubergine in kokosmelk
Meer weten over onze Cambodjaanse workshop