Chocolate chip koekjes met karamel recept

Ingrediënten

125 gr bloem
½ tl bakpoeder
½ tl zout
100 gr zachte boter
35 gr suiker
35 gr bruine basterdsuiker
merg van ½ vanillestokje
1 ei
100 gr chocolade puur in kleine stukjes gesneden ( couverture)
14 stuks rolo in stukjes gesneden ( snoepjes te koop in de winkel)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Chocolate chip koekjes met vanille en karamelvulling

Meng de bloem, bakpoeder en het zout in een kom door elkaar.Doe de boter  samen met de suiker en basterdsuiker in de keukenmachine en klop dit  in 1 minuut luchtig. Voeg dan het ei en de vanille toe en roer dit 10 seconden door.Voeg dan het bloemmengsel  en de chocolade toe en roer dit goed door.Haal dan het deeg uit de keukenmachine en verdeel dit in 14 gelijke bolletjes. Druk in elk stukje deeg   stukjes  rolo  en vouw het deeg goed dicht zodat de rolo ingepakt zit.Zet dan de koekjes in de koelkast en laat deze 1 uur goed doorkoelen.Haal na het uur de koekjes uit de koelkast en druk deze iets plat. Leg ze dan op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze af in een oven van 18oc in ongeveer 14 minuten.Tip: deze koekjes zijn warm het lekkerst