Chocoladetaartje a la minute recept

Ingrediënten

240 gr chocolade puur min 58%
240 gr gezouten boter
4 stuks eieren
4 stuks eidooier
100 gr suiker
merg van 1/2 vanillestokje
100 gr bloem

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je het klassieke chocolade fondant taartje

Smelt de chocolade au bain marie en smelt de boter langzaam in een klein pannetje.Doe de eieren,eidooiers, vanille en de suiker in een kom en klop dit au bain marie op totdat het in volume verdubbelt ( ongeveer 7 min) is.Haal dan de kom uit de bain marie en meng de gezeefde bloem, chocolade en de boter erdoor.Vul dit beslag af in met boter besmeerd aluminium bakjes. Deze taartje kun je 4 dagen bewaren in de koeling.Afbakken: Verwarm de oven voor op 180c Bak de vormpjes af in 8 minuten. Haal de taartjes dan uit de oven en uit de aluminium vormpjes.Presenteer dit op een bord met wat vanillesaus. Als je de taartje aansnijd dan zul je merken dat er warme chocolade uit loopt, dit is de bedoeling.