Melkmousse Sil

Chocolade au bain marie verwarmen. Gelantine weken in koud water. Eieren met chocoladelikeur schuimig kloppen en daar de gelatine in oplossen. Mengen door de melkcouverture en af laten koelen tot kamertemperatuur. Dan mengen met slagroom en afstorten.

Witte chocolade bavaroise

Chocolade au bain marie verwarmen. Gelantine weken in koud water. Melk verwarmen in een pannetje en daar de gelatine in oplossen. Melkmengsel koud zetten. Sabayon kloppen van chocoladelikeur en de eidooiers. Mengen door de witte chocoladecouverture en af laten koelen tot kamertemperatuur. Dan mengen met slagroom en afstorten.

Chocolademousse puur

Smelt de chocolade au bain marie. Week de gelantine in koud water. Klop de eidooiers met de koffie tot een schuimige sabayon en los daarin de gelatine op. Meng dit op kamertemperatuur door de geslagen room en vul er timbaaltjes mee of maak er quanelle van.

Witte chocolademousse

Smelt de chocolade au bain marie. Voeg dan de gelatine en de eieren toe en meng dit tot een gladde massa. Laat de chocolade afkoelen tot kamertemperatuur en meng er dan de gelagen slagroom door. Stort dan af in een bak doe er een deksel op en zet de in de koelkast.