Chocoladeglazuur puur voor taarten

Ingrediënten

5 dl room
1 vanillestokje
1 kg chocolade puur min 55%
100 gr boter
50 gr glucose

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je pure chocolade glazuur voor het afdekken van taarten en cake

Verwarm de room , boter en het opengesneden vanillestokje in een pan en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen.Haal dan het vanillestokje eruit en schraap het merg uit het stokje en doe dit terug in de pan.( het restant van het stokje kun je op suiker bewaren).Voeg de in stukjes gesneden chocolade toe en blijf goed roeren totdat alle chocolade opgelost is.Laat de chocoladeglazuur afkoelen tot kamertemperatuur en verwerk op een taart. ( wat je over houdt kun je in een plastic bakje in de koelkast bewaren)