Chocoladeglazuur puur voor taarten

Ingredienten

- 2,5 dl room
- 1 vanillestokje
- 500 gr chocolade min 55%
- 50 gr boter
- 25 gr glucose

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je pure chocolade glazuur voor het afdekken van taarten en cake

Hoe maak je dit gerecht?

Zo maak je pure chocolade glazuur voor het afdekken van taarten en cake

Bereiding:
Verwarm de room , boter en het opengesneden vanillestokje in een pan en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen.Haal dan het vanillestokje eruit en schraap het merg uit het stokje en doe dit terug in de pan.( het restant van het stokje kun je op suiker bewaren).Voeg de in stukjes gesneden chocolade toe en blijf goed roeren totdat alle chocolade opgelost is.Laat de chocoladeglazuur afkoelen tot kamertemperatuur en verwerk op een taart. ( wat je over houdt kun je in een plastic bakje in de koelkast bewaren)